Intervju med Fredrik Furu

  

Fredrik Furu berör och inspirerar


Som självlärd och nyfiken har Fredrik kommit långt inom musikbranschen. Fotbollskarriären fick ge vika för hans brinnande intresse. Numera är det scenen som är hans arena.

 

Hur skulle du beskriva dig för någon du träffar för första gången?
Hej, jag heter Fredrik, jag är från Finland men är oftast glad och pratsam.

 

Vad fick dig att flytta till Stockholm och när?
Jag hade bott 13 år i Vasa och behövde förändring. Stockholm kändes på många sätt mer aktuellt och spännande än Helsingfors, så jag flyttade hit i november 2011.

 

Läs mer

Styrmaffian i Stockholm

 

Stefan Engelholm har jobbat inom automation eller ”styr- och reglerteknik”, som det också kallas, i hela sitt yrkesverksamma liv och han kan ses som en föregångare i branschen. Eftersom Stefan tycker att österbottniska tekniker är duktiga har han värvat många i Vasa. Detta har inneburit att väldigt stor andel österbottniska ingenjörer verkar inom automation och de kallas allmänt för ”styrmaffian”.

Läs mer

Stockholm tur utan retur?

 

Tre systrar från Vörå, nu bosatta i Stockholm. Att de alla hamnat just här beror säkert till en del på varandra, men kanske främst på en nyfikenhet och en önskan att brädda sina vyer. Här finns dessutom ett bredare utbud för en stylist, en logoped och en dansare.

 

En blåsig och regnig dag i början av december träffar jag de tre systrarna Påhls på Kulturama i Hammarby sjöstad. Valet av plats kommer sig av att Maria går i den skolan. Läs mer